pkk

pkk

19.11.12

De Konservatives meningsmålinger

Det ser ikke godt ud for De Konservative i meningsmålingerne.  (Update: Jeg har en klumme om det i Berlingske: "Konservativ dødsspiral".*)  Her er to næsten identiske figurer baseret på knap 200 meningsmålinger fra juli 2011 til nu.  Den første viser et glidende gennemsnit af de seneste to målinger samt en ikke-lineær tendenslinje.


Den anden er mere detaljeret og viser
samtlige målinger og et rullende gennemsnit af de seneste tre målinger og en ikke-lineær tendenslinje, men med forskellige "historiske" begivenheder anført.


* Jeg har de seneste knap tre år berørt De Konservatives vedvarende og eskalerende problemer i en håndfuld andre klummer, bl.a. her
(om EU-politikken), her (om Barfoeds ideologiske udfordringer)her (om de længere, historiske tendenser), her (om 2011-valget) og her (om manglen på selvkritik i.f.t. VKO-årene).

3 kommentarer:

  1. Er det inkl. weekendens Gallup-måling, der gav K 4,1 procent? Jeg kan nemlig ikke helt få din tendens til passe?

    //August Hage

    SvarSlet
  2. Ved nærmere eftersyn giver din polynomiske tendens fin mening, havde overset en Voxmeter måling. Men med til den mest nylige tendens hører vel også, at 3 ud af de 5 seneste meningsmålinger er lavet er Voxmeter, som konsekvent sætter de Konservative noget lavere end de øvrige institutter. Eller hvordan har du gjort det?

    //August Hage

    SvarSlet