pkk

pkk

4.1.12

2012: There you go again ...


Med tirsdagens caucus-valg i Iowa er 2012's amerikanske præsidentvalgkamp for alvor, formelt skudt i gang.  Jeg var i den forbindelse en tur forbi DR's Deadline 22.30 for at drøfte de Republikanske kandidater, der måske får chancen til at dyste med Barack Obama.  Jeg har også haft lejlighed til at "kloge" mig om Republikanernes "mangel" på en Reagan (JP), det mulige udfald (JP) og det faktiske udfald i Iowa et par gange (Ritzau, JP).  En lille blog-kommentar til en blog-post af Berlingskes USA-korrespondent David Trads om præsidentvalgets vigtighed har også affødt dialog om,
hvor vigtige/uvigtige den slags egentlig er.

Uanset hvad, bliver 2012 givetvis endnu et spændende år for de af os, der følger amerikansk politik intenst.

5 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Hej Peter

  Jeg har noteret mig, at du meget kategorisk har afvist Ron Pauls chancer for at blive nomineret. Blandt andet med begrundelse i at han mere er en "bevægelse".

  Jeg er delvist enig, men det virker som om, at han selv er begyndt at tro på han har en chance (senest med sin NH peptalk) - og hvis det ender med et tidligt two-man/three race efter Florida/Nevada, vil du så ikke sige det er ganske muligt han kan få momentum og overraske? Han har i hvert fald annonceret at kampagnen fortsætter til det er helt endegyldigt, ligesom hans kampagne er fantastiske til at samle penge sammen.

  (http://www.allvoices.com/contributed-news/11285846-ron-paul-takes-his-game-to-the-next-level-emerges-as-serious-contender-for-gop-nomination)

  Jeg læste i øvrigt et interessant indlæg om de to Pauls. Kan Rand være et bud på en VP runmate?

  (http://reason.com/archives/2012/01/12/ron-pauls-possible-path-to-victory/1)

  SvarSlet
 3. "... vil du så ikke sige det er ganske muligt han kan få momentum og overraske?"

  Jeg kan ikke se, hvor hans stemmer til det skulle komme fra. Det ville kræve, at enten moderate, establishment-Republikanere skiftede fra Romney til én, der vil legalisere narkotika, nedlægge størstedelen af pengepolitikken og forbundsstatens ministerier og afvikle amerikansk udenrigspolitik, som vi kender den, *eller* at socialkonservative "big government"-republikanere skulle se stort på mange af de samme ting.

  Jeg mener, at Ron Paul er vigtig, og at han kan få stor betydning for dynamikken både internt i GOP og i amerikansk politik, men jeg tror ikke, at en gusten, distanceret og analytisk tilgangsvinkel til at bedømme hans chancer vil kunne ende med at se ham som en blot mulig vinder.

  "Jeg læste i øvrigt et interessant indlæg om de to Pauls. Kan Rand være et bud på en VP runmate?"

  Jeg tvivler. Ihvertfald nu. VP-valg er--med ganske få undtagelser--mestendels "sikre valg" og nogle, der skal give "balance". Jeg er ikke sikker på, at Rand P. ville kunne klare det i denne omgang.

  Jeg tror, at det bliver en græsrodspopulær, socialkonservativ hispanic--f.eks. fra Florida eller sydvest ...

  SvarSlet
 4. Scenarioet virker slet ikke tilnærmelsesvis plausibelt nu hvor både Gringrich ser ud til at holde ud til den bitre ende, samt Santorum har vækket de konservative/kristne, og derved også bliver i løbet.
  At de er 4 tilbage er i Romneys optik fremragende, da de stjæler stemmer fra hinanden.

  Du tænker på Rubio? Pawlenty og Christie er vel også nogle af de mest oplagte, men man kunne måske også forestille sig netop Santorum kører sig i stilling til posten, hvis han kan fortsætte momentum og aktivere de vælgere, som Romney i den grad har svært ved?

  Spændende bliver det i hvert fald at se, om der kan komme en stærk koalition ud af valget, som kan hamle op med Obama :)

  SvarSlet
 5. Ja, jeg tænkte på Rubio men lige så meget på Susana Martinez.

  Jeg tror (desværre) slet ikke på Christie i denne omgang. En moderat Østkyst-republikansk, hvid, midaldrende mand sammen med en moderat Østkyst-republikansk, hvid, midaldrende mand--og ingen af dem evangelikalske. Do not think so.

  Tror heller ikke på Santorum. Hvornår har en præsidentkandidat sidst taget en seriøs primærvalgs-konkurrent? Jeg tror, at det var Bush i 1980 ... (Og det var en nødløsning i absolut sidste øjeblik--10-15 minutter før eller så.) Og før det? Johnson i 1960? Det sker meget sjældent.

  SvarSlet